Home | Wordt lid! | Inloggen | Berichten | Agenda | Archief | Links | Downloads | Ronde | Zelfbouw | Audio | Teamspeak | DUZ | Contact

Gebruikersinfo
Welkom, Gast
Loginnaam
Wachtwoord

· Registreer
· Verloren wachtwoord

Live BAR-ronde


Klik hier om te luisteren!


BAR Agenda
<< maart 2015 >>

m d w d v z z
            1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031         

05 maart
• Ronde PI4AA
• Ronde PI4OSS
• PI4ANH
07 maart
• Uitzending PI4VRZ/...
• RFDX NewsBulletin
08 maart
• Ronde PI4ZA afdeli...
• PI4SHB BRAC ronde
• PI4TIL ronde
• ZARR (Zondag avond...
• Doetinchemse Koffi...

BAR Teamspeak server

Hoe te werken op Het BAR TeamSpeak server

Let op: De BAR teamspeak 3 server is verhuist, het nieuwe adres is: teamspeak.bootz.nu
TeamSpeak is een duplex `voip` programma uit de gamerswereld. Ze gebruiken het daar, om tijdens het spelen van een spel met elkaar te kunnen praten.Het lijkt een beetje op MSN en Skype , maar dan toch weer anders. Het maakt snel, effectief overleg, samen zingen en bedenken mogelijk. Het zal bij sommige amateurs al wel bekend zijn. Op de BAR TS server zijn buiten de BAR ronde ook andere contacten mogelijk. Iedereen, met en zonder amateurvergunning is welkom.Rondzingen

De meeste kennen het wel, het irritante gefluit van een stel speakers en een microfoon, akoestieke feedback, of rondzingen. Dat komt op TS niet voor, maar wel rond galmen! Als je de boel te hard tegen elkaar open zet en gelijktijdig spreekt , klinkt het alsof je met z`n allen in een echoput zit.

Thuis kan je eigenlijk het beste met een Headset werken , een koptelefoon met een microfoon eraan. Je kan ook met een losse microfoon en een stel speakers werken, maar dan wel opletten dat je ze niet te dicht bij elkaar, en te hard zet.

Als je speakers werken, en je geluid uit je PC hoort, kan je zelf contoleren of je microfoon werkt, en hoe hard dat hij staat. Door twee maal op het speaker symbool rechtsonder (bij de meeste PC`s) te klikken met de muis, opent een schermpje waarin een AFSPEEL mengpaneeltje staat. Daarin kan je de microfoon schuif helemaal 'open' zetten. Door in dat scherm bij opties het OPNAME mengpaneel op te roepen, kan je de microfoon opname gevoeligheid afregelen. Het zou wel eens via je speakers kunnen gaan piepen, maar daar hebben de andere gebruikers op dat moment NOG geen last van. Door op GEAVANCEERD te klikken, vind je nog eventueel, afhankelijk van je geluidskaart de mogelijkheid om de klank af te stellen en heel belangrijk wel of niet 20 dB boost aan te zetten. Of dat nodig is hangt van je microfoon af, bij de een moet het wel, bij een andere weer niet. De 20 dB boost moet vaker niet, dan wel is de ervaring.

Het programma ophalen en installeren

Je kunt hier TeamSpeak 3 downloaden: http://www.teamspeak.com/?page=downloads

Server en account in stellen

Vanaf nu heb je de mogelijkheid om direct via de computer met elkaar te kunnen spreken. Het kost geen geld. Hier onder staat uitgelegd hoe je vervolgens dat account kunt instellen. Let wel op! TeamSpeak is ontwikkeld voor spelletjes spelers. Het staat dus vol met verwijzingen naar ` players`en dergelijke. Dit zijn dan in ons geval altijd mede zend of luisteramateurs. Er kunnen maar dertig man/vrouw tegelijk op het systeem, dus er zijn wat maatregelen nodig om het alleen voor BAR TS gebruikers open te houden en alle game players en commerciële TS gebruikers (bedrijven) buiten te houden.

TeamSpeak 3 werkt niet met een gebruikersnaam/wachtwoord combinatie. Er wordt een unieke persoonlijke sleutel aangemaakt. Het is dus belangrijk om die sleutel ook op eventueel andere computers te installeren. Je kunt de sleutel, oftewel "Identity" exporteren (en importeren) door op CONTROL+I te drukken. Je dient wel minimaal 1x ingelogd te zijn geweest om een identity van het systeem te krijgen.

Nadat je ingelogd bent kun je in de lobby en de BAR-ronde kamer komen. Je hebt nu alleen nog gast toegang. Standaard heeft een gast geen spreekrechten in de BAR-ronde room. Je kunt dit echter wel tijdens de ronde aanvragen zodat je iets kunt zeggen tijdens het inmelden.

Wil je volledige toegang, zonder beperkingen, stuur dan een mailtje met je gebruikersnaam naar  teamspeak@het-bar.net

Verbinding maken

Je kunt het beste de BAR teamspeak server bij de favorieten (bookmarks) zetten. Druk hiervoor op CONTROL+B en kies "Add bookmark". Er wordt nu een "new server" aangemaakt. Klik deze éénmaal aan en vul het volgende in:

Label: het-bar.net TS3
Address: teamspeak.bootz.nu
Nickname: Je call/luisternummer of naam
Server Password: Leeg laten!
 
Druk hierna op OK.

Onder bookmarks zie je nu dat het-bar.net TS3 aanklikbaar is. Nu maak je automatisch verbinding met de teamspeak server.

Hear you!
Het BAR TEAMSPEAK Crew
Content ©Berichten en artikelen van deze website mogen op geen enkele wijze opnieuw verspreid worden, in welke vorm dan ook, zonder uitdrukkelijke toestemming en overeenstemming van de beheerder. Zowel teksten, foto's, logo's, geluiden en illustraties komen van onze leden. Alle materiaal wordt ons welwillend ter beschikking gesteld van de copyrighthouder(s), of werden van openbare bronnen van het Internet gehaald, waarbij we getracht hebben met alle rechthebbenden contact op te nemen. Niet in alle gevallen hebben we kunnen nagaan of op de teksten, foto's, logo's en/of illustraties nog copyright rust. Diegenen die menen recht te kunnen laten gelden, worden verzocht om contact op te nemen met ons via het contactformulier. Personen die artikelen of ingezonden stukken sturen ter publicatie behouden hun auteursrecht, maar verlenen door inzending onbeperkt toestemming het materiaal te publiceren op deze website en het op te slaan in (elektronische) databanken en andere bestanden.

© 2002-2014 Brabants Alternatief Radioamateurnet.

You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt. Distributed by Raven PHP Scripts New code written and maintained by the RavenNuke™ TEAM
(Original PHP-Nuke Code Copyright © 2004 by Francisco Burzi)
Pagina rendering: 0.02 seconden